Eerste weken van 2021

 Hey!

Ik ben even iets langer weg geweest dan normaal. Er is weer heel wat gebeurd in deze 2 weken van het nieuwe jaar.

Zo hebben wij oud en nieuw gevierd met mijn broer, schoonzus en kids. Was enorm gezellig en de Bacardi fles heeft net niet de bodem gezien. Normaal drink ik nooit. Eens in de 5 weken is veel. Dus dan neem ik het er ook van. Zeker met zulke momenten.

Precies 1 week later (7 januari) ben ik jarig. Een dag die niet heel anders is als normaal. Ik neem nooit vrij met mijn verjaardag. Toch was het dit jaar even anders dan ik had verwacht.

Op 6 januari had ik een afspraak in het ziekenhuis. Doorverwezen door de huisarts. Die aangaf dat ik een afspraak toegewezen kreeg om een afspraak voor de daadwerkelijke operatie in te plannen.

Zie jij de bui al hangen? Ik wel. Want ik kwam daar en die mevrouw zegt lachend; ‘Trek je spullen maar uit, dan gaan we gelijk beginnen!’. Waarop ik dood leuk zeg, ‘waarom? Ik kom hier toch alleen om ernaar te laten kijken en een afspraak te maken voor een operatie?.’ Nou niet dus, ze gingen gelijk opereren.

Oh aan mijn teen trouwens. 😉 Niks heftigs, maar wel erg pijnlijk!

Daar was ik dan.. op mijn fiets. Zal je het net zien. Nooit pak je de fiets en op dat ene moment denk je nou vooruit laat ik eens gezond doen. 10 minuten bezig geweest om mijn fiets onder het stof uit te krijgen en daar ging ik dan. De terugrit heb ik echter niet gehaald.

Ik mocht namelijk 24 / 48 uur niet staan op dat been. Nou prima. Gelukkig kon mijn lieve vriendin mij last minute ophalen en kwam de buurman met krukken aanzetten. Ik ben gezegend met zulke vrienden.

Gelukkig is de pijn inmiddels een stuk minder en kan ik weer schoenen aan. Maar die zittende dagen hebben niet z’n goede invloed op mijn eetgedrag.
Toch heb ik mij weten te herpakken! Ik ben inmiddels begonnen met het boek van Project Gezond. Op dit moment volg ik boek 1.

Het lijkt op Sonja Bakker maar dan weer totaal anders. Snap je? Het boek bestaat uit 8 week menu’s waar je elke dag 6 eetmomenten hebt. En dat is natuurlijk top voor mij, want z’n elke 3 uur wil ik naar eten graaien. met een klein beetje meer.

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom het anders is als Sonja? Nou, je eet normaal eten, die makkelijk te bereiden zijn maar ook producten die je niet met een lampje hoeft te zoeken. Super fijn! 🙂 Ook staat er achter in het boek een boodschappenlijst per week. Zodat je daar niet zelf over hoeft na te denken.

Ik volg op dit moment het plan van 1250 kcal met een beetje meer. I know het is enorm weinig aan calorieën. Maar weet ook dat ik niet meer dan 3k stappen zet op een dag. Weinig dus. Ik verband ongeveer 1750 kcal per dag. Dus ik vindt het prima en het fijnste is dat ik niet zelf hoef te bedenken wat ik ga eten. Dit is voor mij ingevuld waardoor ik geen slecht eten in huis haal en het dus ook niet snel eet. Win-win situatie dus. 😉

Ook heb ik bijna geen eetbuien met dit plan. En als ik een eetbui krijg eet ik het geen wat op het menu staat. Super handig! Ik ben inmiddels in week 2 en 1,5 kilo afgevallen.

Ik neem jullie graag mee in het proces van Project Gezond. Dit zullen jullie ook kunnen zien op mijn Instagram. 🙂 Ook zal ik een before en after delen na deze 8 weken.

Fijne avond!

 

The belly rules the mind.

Geen reactie's

Geef een reactie