Eetverslaving in mijn dagelijks leven

Ola!

Heeft iedereen een fijne corona proof kerst gehad? Mijn kerst was erg gezellig in ieder geval!

Nu de meeste feestdagen weer achter de rug zijn wil ik je graag vertellen hoe ik nou met mijn eetverslaving omga in het dagelijks leven. Ik zal je vertellen dat dat niet altijd zo gaat als ik dat wil.

Mijn dag probeer ik altijd goed te beginnen. En dit lukt mij gelukkig aardig. Vaak begin ik met een bak kwark en een beetje hagelslag. Zodat ik toch het gevoel heb dat ik wat slechte suikers binnen krijg. Dit kost mij weinig calorieën en toch ben ik er tevreden mee omdat er suikers inzitten.

In de middag na de lunch beginnen mijn eetverslaving trekjes. Mijn slechte gewoontes om het even te zeggen.. 😉 Vaak is er wel chips in huis of iets anders wat wel lekker is. Dan komt het lastige gedeelte van de dag.

Als ik voor de kast sta moet ik altijd mezelf het volgende afvragen:

  • Is het mij waard om dit nu te eten?
  • Wordt ik hier gelukkig van en heeft het toegevoegde waarde?

Als beide antwoorden nee zijn zou ik het dus niet moeten eten. En dit gaat nooit in een keer goed. Dit moet je jezelf aanleren. Ik heb nog steeds regelmatig dat beide antwoorden nee zijn maar dat ik het alsnog eet.

Er is een stemmetje in mijn hoofd die op dat moment geen afstand kan nemen van al dat eten. Een stem die mij zegt van ach Eef dat kan wel. Maakt niet uit. Eet maar lekker op. Vaak geef ik toe aan deze gedachte. Maar ik slaag er ook in om nee te zeggen gelukkig!

Nadat ik mijn eetbui heb gehad schrijf ik mij een aantal dingen op. Wat ging er door mij heen toen ik deze eetbui had? Waarom gaf ik toe aan mijn gedachte en waar kan ik de volgende keer op letten.

THERE IS NO SINCERE LOVE THAN THE LOVE OF FOOD.

 

Mocht je ook kampen met een eetverslaving of kun je slecht nee zeggen tegen eten? Try it! Later kun je alleen maar trots zijn omdat je nee hebt gezegd.

Nu hoor ik je tijdens het lezen denken.. Waarom koop je dan chips of andere dingen waar je mee gaat bingen? Ik woon samen. Samen met een man die laten we zeggen.. 58 kilo weegt en ALLES kan eten wat hij wil. Het leven is zo oneerlijk soms. ☹ Hij kan en wil dus wel graag chips eten. En dit ga ik hem uiteraard niet ontnemen.

Maar terugkomend op hoe ik omga met een eetverslaving? Elke dag is anders. Ik probeer met mijn eetverslaving in de ochtend en lunch zo goed mogelijk gezond te eten zodat ik in de middag nog kan genieten van iets lekkers. 😊

Tot snel bij een nieuwe blog over mijn leven met een eetverslaving!

Geen reactie's

Geef een reactie