Even voorstellen

Hey Guys, Hier ben ik dan. Mijn eerste blog. Nou ik vindt het stiekem toch een beetje spannend hoor! Waar begin ik? Wat ga ik vertellen? Hoe begin ik?

Nou Eef.. niet zo over nadenken en gewoon schrijven. Oké. Laat ik allereerst even bij mezelf beginnen. Zoals je wellicht al hebt gelezen heb ik een eetverslaving / binge-eating disorder en woon ik samen met mijn vriend en hond in Ede.

Ik ben geboren en getogen in Noord-Holland. In Medemblik om precies te zijn. Op mijn 11e (in 2009) ben ik samen met mijn ouders en broer vertrokken naar Oostenrijk. Jep, je leest het goed. Oostenrijk. 1200 km verderop. Andere taal, andere cultuur en een nieuwe omgeving. Hoe interessant dit ook klinkt.. hier kom ik een andere keer op terug om mijn avonturen over Oostenrijk te delen.

Even terug naar het stuk waar ik je vertelde dat ik een eetverslaving heb. Vaak als ik tegen mensen vertel dat ik een eetverslaving heb hoor ik..: ‘Ja maar ik heb ook wel eens een eetbui’ of ‘ik eet ook veel slechte dingen’. Nu eet natuurlijk iedereen wel eens iets wat niet gezond is. En de een meer als de ander. Gelukkig maar.. anders was Haribo nooit groot geworden. Een snoepje of een patatje kan helemaal niet zo veel kwaad. Als je het maar met mate doet.

Maar wat is nou een eetverslaving / binge-eating disorder? Dit houdt simpelweg in dat ik een obsessie heb met eten. Waar de een, een obsessie heeft met roken, drank of drugs heb ik dat met eten. Ik eet heel snel en héél veel tegelijk tot ik het gevoel heb dat ik vol of misselijk ben. En trust me.. dit is vrijwel altijd ongezond eten.

Je kan bijna zeggen dat eten mijn hobby is. Oeps. Zelf ben ik een enorme emotie en vervelings-eter of zodra ik alleen thuis ben eet ik iets wat ik in het bijzijn van een ander niet zou doen. Toch een stukje schaamte.

Na het bingen voel ik me vooral schuldig en wil ik gelijk weer op mijn goede gewicht komen. Een eetverslaving is daarom een beetje tegenstrijdig. Je wilt afvallen maar eet daarnaast alles wat los en vast zit.

De dagen / weken dat ik er alles aan wil doen om af te vallen zijn lastig. Dan ben ik sneller geprikkeld en ben ik obsessed met calorieën tellen en sporten.

Sinds mei 2019 ben ik begonnen met afvallen. Ik kon mezelf niet meer langer in de spiegel aankijken. Inmiddels ben ik 20 kilo afgevallen en zit ik een stuk beter in mijn vel maar het bingen van eten is er niet minder op geworden.

Ik dacht altijd dat het niet mogelijk was om af te vallen met een eetverslaving. Maar dit is wel mogelijk! Geloof in jezelf en dan komt het helemaal goed.

Keep posted voor meer leuke blogs over mijn eetverslaving, afvallen, gezonde leeftstyle en sport.

Geen reactie's

Geef een reactie